Volg ons op Twitter Bezoek ons op Facebook

Bakel 1300

Mauritsstraat 1
5761 AR Bakel
info@bakel1300.nl

NL43 RABO 0118 2938 85

Bakel 1300 Bakel 1300 Bakel 1300 Bakel 1300

De OVB – Dag van Boakel is speciaal voor, door en over Bakelnaren! Op deze dag is er van alles te doen voor ieder is er wat te beleven.

De Waterput, die gevonden is tijdens opgravingen op de Neerakker, zal officieel worden onthuld om 10:00 uur in het Atrium van de Kerksedriessen. Dit zal plaatsvinden voorafgaand aan de opening van de Dag van Baokel. Om 11:00 uur zal Burgemeester Jan van Zomeren de officiële openingshandelingen verrichten van de Willibrordus Molen.

Kerk 2Er is getracht om de geschiedenis in grote stappen neer te zetten. Er zijn twee evenemententerreinen hiervoor beschikbaar gemaakt. In het centrum van Bakel, bij de kerk en bij De Molen Willibrordus. In het centrum gaat een aantal horecaondernemers, samen met een paar cateringbedrijven en leden van ZLTO Gemert-Bakel, op een ludieke wijze een Pruuvement organiseren. Samen met plaatselijke agrariërs zal men plaatselijke producten aanbieden en men kan tegen een kleine vergoeding proeven welke lekkere gerechten er mee gemaakt kunnen worden.. De wegen Dorpsstraat, van der Poelstraat en gedeelte van het Wilbertsplein en Kerkplein worden afgesloten voor al het verkeer.

  • Op het kerkplein komt een podium waar diverse kapellen, waaronder  Bloast ‘m Op, de Notenknauwers, Doe Mar Wa en de Aa-Lander Muzikanten zorgen voor een vrolijke noot
  • Er zijn marktkramen van ondernemers uit Bakel, sommige in samenwerking met de plaatselijke kunstenaars!
  • Er doet een 8-tal Levende Standbeelden mee, die vooraf een workshop mochten volgen! Deze werd gegeven door Afke Westdijk (’t Beeldje) die zowel nationaal als internationaal prijzen heeft gewonnen als Living Statue.
  • Er is een nostalgische Draaimolen, een springkussen en een ballenbak aanwezig in de Van de Poelstraat; tevens zijn er marktkramen van de ondernemers uit Bakel.
  • Handboogvereniging Neerlandia zet hun deuren open voor belangstellenden.
  • Er zullen er her en der straatartiesten aanwezig zijn die het aanwezige publiek mee zullen nemen in hun spel.
  • Vanaf de grote rotonde (Dorpsstraat) staan er voertuigen gestationeerd van zowel de Politie als de Brandweer. Deze voertuigen staan er voor fotoshoots te nemen.
  • Niet te vergeten Boerenbondsmuseum die hun oude ambachten laat zien.
  • Ook de ondernemers van Bakel laten zich zien, op hun eigen manier verdeeld over de marktkramen.

Molen Bakel Op het tweede evenemententerrein, bij de Willibrordus Molen, wordt de geschiedenis van Bakel uitgevoerd door een Re-enactment groep, t.w. de British-American Re-enactment groep uit Vught waar men met authentieke voertuigen een periode uit 1944 uitbeeldt van Engelse geallieerden. Ook zijn de Middeleeuwen goed vertegenwoordigd met o.m.  Hospitaalridders die de tijd van Ridders en Kruistochten (1248) weer laat herleven met demo’s zoals zwaardvechten en verzorging van gewonden. Verder is er een familie aanwezig die het leven van een gezin in 900 laat zien. Hier laat men zien hoe men leefde en de kost verdiende. Onze eigen Jong Nederland Bakel is in samenwerking met Kindervakantieweek Bakel, aanwezig met Oudhollandse Spelen. Ons eigen Gilde organiseert een “Koningsschieten” bij de Molen.

In het Parochiehuis organiseert Heemkundekring Bakel en Milheeze, i.s.m. het Archief van Gemeente Gemert-Bakel een tentoonstelling over de geschiedenis van de voormalige gemeente Bakel & Milheeze. Met foto’s, film en overig archiefmateriaal, is te zien wie en hoe deze mensen vroeger in onze dorpen leefden. De grote zaal en alle andere kamers, boven en beneden, zijn speciaal voor deze tentoonstelling ingericht.

De Pastorie bestaat dit jaar 250 jaar en is hiervoor speciaal ook deze dag opengesteld voor publiek.

Last but not least: Museum De Tolbrug opent haar deuren. Daar kan men zien wat voor materiaal en dergelijke men gebruikte in de loop der tijden. Een bezoekje waard.

De organisatie denkt dat met dit programma ‘OVB – Dag van Baokel’ wij, Bakelnaren, kunnen laten zien wat tot stand komt met behulp van ondernemers, sponsoren en begunstigers:

BAOKEL GAAT UIT ZIJN DAK!!!!!!

NB
Gezien de geringe parkeermogelijkheden raden wij u aan om zoveel mogelijk met het openbaar vervoer te komen of met de fiets. Openbare School De Kleine Kapitein en de Willibrodusschool stellen hun speelplaatsen ter beschikking als fietsenstalling.