Volg ons op Twitter Bezoek ons op Facebook

Bakel 1300

Mauritsstraat 1
5761 AR Bakel
info@bakel1300.nl

NL43 RABO 0118 2938 85

Bakel 1300 Bakel 1300 Bakel 1300 Bakel 1300

Het afsluitende weekend van Bakel1300: Bakel in Kerstsfeer

Bakel 1300 organiseert op zaterdag 13 december a.s. “Bakel in Candlelight”.

Op het Wilbertsplein ter komt een Spiegeltent te staan met een aanbouwtent voor een terras. In de tent zijn zitplaatsen gecreëerd, waar men onder genot van koffie/thee of Glühwein met een plakje Kerstbrood kan luisteren naar muziekgroepen die hun kerstmuziek te gehore brengen.  Zo treden voor u op: ‘t Is Deger Wa, La Vivacite, Friends with Voices, Ringshout en Frapant.

Graag willen wij bewoners en ondernemers –  gelegen aan of bij de St. Willibroduskerk – vragen voor hun medewerking. Om een mooi centrum in Kerstsfeer te krijgen vragen wij of men om 18.00 uur het licht wil doen en kaarsen aansteekt (zichtbaar voor de ramen). Het licht op de kerk zal bedekt worden. Met vlaggen en ook met feestelijke lampionnen maken we er een gezellige sfeervolle avond van.

Aan de plaatselijke horeca willen we ook hun medewerking vragen, om cafés/restaurants aan te passen met kerstverlichting en/of kaarsen. Zo kan men bijvoorbeeld de menu’s aanpassen voor deze gelegenheid.

Klokslag 21.00 uur komt er een harde knal, een soort van oerknal, die ons wakker schudt en het volgende aankondigt: onder begeleiding van het Willibrodus Gilde gaan we op weg via Julianastraat naar het Bavos voetbalterrein. Daar zal Doe Mar Wa ons met slagwerkmuziek opwachten.

Nadat een woordje van de voorzitter van Bakel1300  kan men genieten van een unieke combinatie: vuurwerk onder begeleiding van muziek. Na het vuurwerk, aangeboden en verzorgd door  “Vuurwerkwinkelbakel.nl” zal onze Burgemeester Jan van Zoomeren een dankwoordje doen, waarna er nog een kleine verrassing te zien is. Er is daarna gelegenheid om nog iets te drinken of te eten bij Bavos.

Op zondag 14 december 2014 is er weer onze traditionele Kunst- en Cultuurmarkt Bakel. De spiegeltent is er dan nog, een speelluchtkussen, grote sneeuwman en een historische draaimolen. In de spiegeltent is er koffie/thee of ranja aanwezig, ook zal er weer glühwein worden geschonken. Verder zijn er ook onze eigen levende standbeelden (18 mei 2014) aanwezig die in diverse gebouwen hun kunsten vertonen. Ook plaatselijke ondernemers en verenigingen zijn aanwezig met hun producten en/of activiteiten. Ook zijn er muziekgroepen die hun kerstmuziek ten gehore zullen brengen. Deze Kunst en Cultuurmarkt begint om 11.00 uur en eindigt om 17.00 uur.

Dit afsluitende weekend voor de viering van het 1300-jarig jubileum van Bakel wordt een uniek evenement in een samenwerking tussen CZN, OVB en Stichting Bakel 1330.